İletişim Adreslerimiz

Hacettepe Üniversitesi

Sağlık Yönetimi Bölümü Mezun Buluşmalarının İlkini Gerçekleştirdi

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Yönetimi Topluluğu, “Mezun Buluşması – Sağlık Sektöründe Kariyer Yolculuğu” etkinliğinde CCN Holding İnsan Kaynakları Sorumlusu, Sağlık Yönetimi bölümü 2019 mezunlarından Umut Deniz’i konuk etti.

Yayın Tarihi

:

Beytepe Kampüsü Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte Deniz, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Yönetimi Topluluğu başkanlığı ile başlayan kariyer yolculuğu ve insan kaynakları süreçlerinden bahsetti. Sağlık Yönetimi’nin gelecek yılların en önemli mesleklerinden olacağına değinirken bölümün geniş iş yelpazesi ve staj süreçlerinin önemi hakkında bilgi verdi. Kendini geliştirmek isteyen kişiler için Sağlık Yönetimi bölümünün iyi bir seçenek olduğuna değindi ve mezunu olduğu bölümün öğrencilerine üniversite hayatından iş hayatına uzanan dönem için tavsiyeler verirken  “önemli olanın bir yerden başlamak” olduğunu ifade etti.

Avrupa’nın en büyük hastanelerinden olan ve hizmete 2019 yılında başlayan 4.200 yatak kapasiteli Bilkent Şehir Hastanesi’nin işletmesini üstlenen ve aynı zamanda inşaat, eğitim, güvenlik ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren CCN Holding’in çalışma ve  staj imkanlarından bahseden Deniz, ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Konuşmasını Hacettepe Üniversitesi’nin sloganı olan “Daha İleriye En İyiye” sözleri ile sonlandırdı. Doç. Dr. Seda Aydan tarafından Umut Deniz’e teşekkür belgesi katılımcılara ise sertifikaları verildi.

Yorum yapmak için tıklayın.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gündem

Hacettepe Üniversitesi’nden E-Kampüs Projesi: Modernleşme Adımı mı, Dijital Zorunluluk mu?

Hacettepe Üniversitesi, E-Kampüs Projesi kapsamında ödeme sistemlerini dijitalleştirme kararı aldı. Yapı Kredi Bankası ile imzalanan protokol çerçevesinde, kampüslerde nakitsiz ödeme dönemi başlatılacak.

Yayın Tarihi

:

Hacettepe Üniversitesi, 30 Eylül 2024’te Yapı Kredi Bankası ile imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, E-Kampüs Projesi’ni uygulamaya koydu. Dijital ödeme yöntemini kullanmak istemeyenlerin kampanyadan yararlanamayacak olması “Modernleşme Adımı mı, Dijital Zorunluluk mu?” sorularını akıllara getirdi.

Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamaya göre; Proje kapsamında, kampüslerde kimlik kontrolü, erişim ve ödeme sistemleri yenilenecek. Ek olarak, nakitsiz kampüs uygulamalarının hayata geçirilmesi planlanıyor.

Dijital Ödeme Zorunluluk mu, Tercih mi?

Dijital ödeme sistemine geçiş zorunlu tutulmamakla birlikte, kampanya ve avantajların yalnızca dijital ödeme yapanlara sunulması dikkat çekti.

E-Kampüs Projesi ile, Yapı Kredi Bankası’nda hesabı olan ya da hesap açmak isteyen Hacettepe Üniversitesi öğrencileri ve personeli, hesaplarını kullanarak Yapı Kredi Mobil ve World Mobil uygulamalarındaki World Pay sistemi üzerinden kampüslerde dijital ödeme yapabilecekler.

Öte yandan; Yapı Kredi’de hesabı olan ve dijital ödeme yöntemini kullanmak istemeyen öğrenciler ya da personeller, ön ödemeli kartlar kullanarak ödeme yapmaya devam edebilecek ancak bu seçenek “Beşe Bir Kampanyası”ndan yararlanmalarını sağlamayacak.

Dijital ödeme yöntemlerini kullanmak istemeyen fakat hesabı olan ve ön ödemeli kart temin etmek isteyenler için başvuru ve temin süreçleri ilerleyen günlerde duyurulacak.

“Beşe Bir Kampanyası” Nedir?

Hacettepe Üniversitesi Öğrenci ve Memur Yemekhanelerinde, Yapı Kredi üzerinden yapılan ödemelerde, aynı ay içinde her beşinci yemeğin ücreti kullanıcıların hesabına iade edilecek.

Kampüs içindeki yemekhanelerde bilgilendirmesi yapılmaya başlanan “Beşe Bir Kampanyası”, 5 Aralık 2024 tarihinde başlayacak.

Kampanyaya katılım için World Mobil veya Yapı Kredi Mobil uygulamalarından başvuru yapılması gerekecek.

E-Kampüs Projesi ile Neler Hedeflendi?

Proje ile yemekhane ödeme sistemleri yenilenmesi ve 7/24 aktif tutulması, kütüphane, yurt ve personel servislerinde kimlik kartı entegrasyonu sağlanması ve Beytepe ve Sıhhiye yerleşkelerine plaka tanıma sistemleri kurulması da planlanıyor.

Haberin Devamı...

Hacettepe Üniversitesi

Mor Duvar Yeniden Yenilendi!

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Mor Duvar etkinliği gerçekleştirildi. Eğitim-SEN’li kadın akademisyenlerin öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, kadına yönelik şiddetin boyutlarını gözler önüne seren istatistikler ve farkındalık mesajları yer aldı. Mor Duvar için yenilemeler yapıldı.

Yayın Tarihi

:

Mor Duvar yenilendi. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla, erkekler tarafından katledilen kadınların stencil figürleri ve farkındalık yaratan afişler Mor Duvar’a yerleştirildi. Dayanışmayı teşvik eden mesajlar öne çıkarken, daha önce saldırıya uğrayan “Kadınların Meydanı” tabelası da yenilenip yeniden yerine kondu.

Kadın Cinayetleri Verileri Paylaşıldı

Mor duvara yerleştirilen afişler, kadına yönelik şiddetin boyutlarını gözler önüne serdi. Afişlerde yer alan istatistiklere göre; 2024 yılının ilk 6 ayında 205 kadın cinayeti ve 117 şüpheli kadın ölümü, 2023 yılı boyunca 315 kadın cinayeti ve 248 şüpheli kadın ölümü, 2024 Eylül ayında 34 kadın cinayeti ve 20 şüpheli kadın ölümü, 2024 Ekim ayında ise 48 kadın cinayeti ve 23 şüpheli kadın ölümü yaşandı.

Yenilenen Mor Duvar’a yerleştirilen afişler.

Bir afişte, erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden kadınların büyük çoğunluğunun ev içinde öldürüldüğü bilgisi verildi. Afişlerde yer alan, “Biz yazdık biz uygulatacağız”, “6284 için seferberliğe” gibi sloganlar dikkat çekerken, kadın cinayetlerinin yıl içindeki dağılımı grafiklerle gösterildi.

Soğuk Hava Dayanışmaya Engel Olmadı

Etkinlikte yer alan Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağla Karabağ, soğuk hava koşullarına rağmen etkinliğinin gerçekleştirildiğini dile getirdi. Soğuk havanın teknik aksaklıklara yol açması nedeniyle duvarın planlanan şekilde yenilemediğini belirten Karabağ, “Bütün bu zorluklara rağmen dayanışma ve mücadele ruhunu hissetmek çok iyi geldi,” dedi. Etkinlikte kullanılan materyallerin ileride, yeniden değerlendirileceğini ve mor panonun tamamlanmasının planlandığını da ekledi.

Şiddetle Mücadelede Dil ve Dayanışma

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde dil ve davranış değişikliği ile kadınların kamusal alandaki varlığının önemine vurgu yapan Doç. Dr. Çağla Karabağ, “Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak bir dil kullanımı çok önemli. İstanbul Sözleşmesi gibi hukuki dayanaklar olmadan bu mücadelenin başarıya ulaşması mümkün değil” dedi.

Çağla Karabağ, etkinliğin kadına yönelik şiddete ilişkin bir farkındalık yaratmayı amaçladığını ve bu hedef doğrultusunda yoğun bir çaba sarf edildiğini belirtti. Ayrıca, Mor Duvar etkinliklerinin dayanışma ruhunu güçlendirerek, kadınların kamusal alandaki varlığının altını çizmeyi amaçladığını vurguladı.

Haberin Devamı...

Çok Okunanlar