İletişim Adreslerimiz

Hacettepe Üniversitesi

N’Haber.org Tanıtımı Yapıldı

Yayın Tarihi

:

Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Masaüstü Yayıncılık Atölyesi öğrencileri tarafından geliştirilen N’Haber Uygulama Gazetesi, İletişim Bilimleri oryantasyon dersinde bölümü yeni kazanan öğrencilere tanıtıldı. Beytepe Kampüsü Yıldız Amfi’de gerçekleştirilen İletişim Bilimleri bölüm tanıtım dersinde tanıtılan N’Haber Uygulama Gazetesi, öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

 

Dr. Gökçe Baydar Çavdar sunumunda gerçekleştirilen bölüm tanıtım dersinde; fakülte ve bölüm hakkında temel bilgiler, öğrenci yaşamı, erasmus değişim programı, staj ve fakülte atölyesi tarafından gerçekleştirilen projeler tanıtıldı. Bölüm tanıtım dersinde Dekan Yardımcısı Doç Dr. Evren Sertalp üniversite yaşamı ve bölüm hakkında konuşma yaparken Dr. Gökçe Zeybek Kabakcı öğrencilere erasmus değişim programı hakkında bilgi verdi.

Fakülte atölyelerinde gerçekleştirilen projelerin ve toplulukların tanıtıldığı derste Dilayda Turgut ve Dilay Ece Manat Temsil.org’u, Beril Su Kocaoğlu Hacettepe İletişim Medya Topluluğu’nu tanıtırken İlke Taşdemir ve Görkem Çayan N’Haber.org hakkında bilgi verdi.

Yorum yapmak için tıklayın.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi’nde Kadın ve Çocuk Cinayetlerine Karşı Yürüyüş

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’de artan kadın ve çocuk cinayetlerine karşı yükselen toplumsal seslere katılarak Beytepe Kampüsü’nde bir yürüyüş düzenledi. Öğrenciler, cinayetlere karşı adalet ve kadınların güvenliği için daha güçlü tedbirlerin alınması talebinde bulundu.

Yayın Tarihi

:

N’Haber / Özel

Yürüyüş sırasında yapılan konuşmalarda, İstanbul’da katil Semih Çelik tarafından canice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil için, ölümü hala aydınlatılmayan Narin Güran için, sokak ortasında cinsel saldırıya uğrayan kadınlar için, kayıp Rojin Kabaiş için ve daha birçok mağdur için bir araya gelindiği vurgulandı.

Kadın ve çocuklara yönelik şiddet olaylarının her geçen gün büyüyen bir toplumsal yaraya dönüşmesi, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in vahşice katledilmesi, ülkede geniş yankı uyandırdı. 8 Ekim’de Hacettepe Üniversitesi’nde bir araya gelen yüzlerce öğrenci, kampüste yürüyüş gerçekleştirerek yaklaşık bir buçuk saat boyunca slogan ve basın açıklamaları ile tepkilerini dile getirdi.

“YAŞAMAK İSTİYORUZ!”

Protestoya katılan öğrenciler, “Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “Bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Koruma aklama katilleri yargıla” ve “Güvenli kampüs istiyoruz” gibi sloganlarla yürüyüş yaparken, ellerinde taşıdıkları pankartlarla çocuk ve kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Yürüyüş sırasında dikkat çeken pankartlar arasında “Yaşamak istiyoruz! Öfkemiz diri başımız dik”, “Sen ben biz birbirimizin çaresiyiz”, “Eğer sıradaki bensem anneme sarıl bu şehri yak”, “Narin Güran’ı unutmadık” ve “Yas tutmaya değil hesap sormaya geldik” ifadeleri yer aldı.

YASAL DÜZENLEMELER GELECEK Mİ?

Yürüyüş boyunca yapılan açıklamalarda, kadın cinayetlerinin önlenmesi için mevcut yasaların yetersiz olduğuna dikkat çekildi. Protestocular, kadına yönelik şiddetin daha ağır cezalarla karşılık bulması gerektiğini ifade etti ve kadınların korunmasına yönelik yasal düzenlemelerin uygulanmasındaki eksiklikleri eleştirdi. Öğrenciler, mevcut politikaların kadın ve çocukları yeterince korumadığını ve bu durumun ölümleri artırdığını vurguladı.

Açıklamada, yalnızca Eylül ayında 34 kadın cinayeti ve 20 şüpheli kadın ölümü gerçekleştiği belirtilerek, “Kaybettiğimiz tüm kız kardeşlerimizin acısını en derinlerimizde hissediyoruz. Gün geçtikçe kadın cinayetleri artıyor. Kadın düşmanı politikalarla yaygınlaştırılan kin ve nefret, İstanbul Sözleşmesinin bir gece kararnamesi ile yürürlükten kaldırılması, 6284’ün uygulanmaması ve hedefe konması, çocuk istismarı ve kadın davalarında cezasızlık politikası, çocukları cinsel istismardan koruyan Lanzarotte sözleşmesinin hedefe konması gibi adımlar failleri cesaretlendiriyor. Kadınlar ve çocuklar için yaşamın her alanını daha güvencesiz hale getiriyor” denildi.

ÖĞRENCİLER İSTEKLERİNİ DİLE GETİRDİ

Öğrenciler daha fazla taciz, cinayet ve şiddet yaşanmaması adına isteklerini sıraladı:

“Bir kız kardeşimiz daha katledilmesin diye taleplerimizi sıralıyoruz! 6284 sayılı kanun, Lanzarotte sözleşmesi ve tüm haklarımız uygulansın. Cezasızlık politikası son bulsun. Şüpheli kadın ve çocuk cinayetleri aydınlatılsın. Caydırıcı cezalar uygulansın. Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu aktifleştirilsin!”

“GÜVENLİ KAMPÜS İSTİYORUZ”

Öğrenciler, güvenli bir yaşamın inşa edilmesi için kampüs içinde alınması gereken önlemleri de sıraladılar. “Cinayetler münferit değildir. Haklarımız ve hayatlarımız üzerinden oynanan bu politikalarla güvensiz bir yaşam inşa ediliyor” diyen öğrenciler, kampüs içerisinde her yıl onlarca kadının otostopta, sınıfta, hastanede, kampüsün herhangi bir yerinde tacize ve şiddete maruz kaldığını belirttiler.

Kampüste daha fazla mağduriyet yaşanmaması adına taleplerini sıraladılar:

“Güvenli kampüsler istiyoruz! Kampüsümüzdeki ışıklandırma eksikliği giderilsin. Ring seferleri artırılsın, kadınlar otostopa mecbur bırakılmasın.!”

Üniversite yönetim organlarının, tacizi ve şiddeti önleyecek adımlar atmaması eleştirilerek, faillerin ya ceza almadığı ya da süreçlerin uzadığının altını çizen öğrenciler, “Eşit, özgür, şiddetsiz bir dünya ve kampüsler istiyoruz” ifadelerine yer verdiler.

ÜNİVERSİTELERDE YÜKSELEN TEPKİ!

Hacettepe Üniversitesi’ndeki yürüyüş, Türkiye genelinde artan tepkilerin bir parçası olarak dikkat çekti. Son dönemde birçok üniversitede kadın hakları savunucuları ve öğrenciler tarafından benzer protestolar düzenleniyor. Gençler eşit, şiddetsiz ve güvenli yaşam için toplumsal bir dayanışma çağrısında bulunuyor.

Haberin Devamı...

Çok Okunanlar